A kárpitos

Az a szakember, aki kézimunkájával éri el, hogy egy lakásból a kárpitos bútorok révén otthon születhessen. Személyiségünkről, egyéniségünkről rendkívül sokat elárul az, hogy hogyan rendezzük be otthonunkat, miként válogatjuk össze bútorainkat, és hogy hogyan töltjük be velük, a rendelkezésünkre álló teret. A kárpitosok terén óriási a választék, mely között még a tapasztalt vásárló is eltéved, vagy zavarba jön. Íme, néhány segítség a kárpitozásról a könnyebb választáshoz!

 

Kárpitos munka

A hagyományos bútor kárpitos ahogy a nevéből is adódik, hagyományos anyagokkal, hagyományos kárpitos bútorokat épít és készít el. Akkor hívunk egy bútort antiknak,  ha az adott korban készültek. Kárpitos fotel a szobához igazítva :-)Például art deco bútor, rokokó bútor. Ha pedig stílusában hasonló, de már a modern korban hagyományos eljárással készült, akkor stílbútorról beszélünk. A hagyományos eljárással készült kárpitos bútor alapanyaga lehet: heveder (gumi, textil, PP), rugó (bútorrugó, epeda, bonell), tömőanyag (afrik, szalma), szőr (ló, sertés), pamut vatta. A modern bútor kárpitos, modern anyagokkal, eljárásokkal építi és szépíti a kárpitos bútort. A modern eljárással készült kárpitos bútor alapanyaga lehet: heveder, rugó, szivacs, frízvatta. A kárpitosok igen változatos történelmen vannak túl, mely elkerülhetetlen ahhoz, hogy napjainkban igazodni tudjanak a megváltozott igényekhez.

 

A kárpitos fontossága

Kárpitos sofaNapjainkban egyre inkább háttérbe szorul a pihenés fontossága. A rohanó hétköznapok sodrában elfeledkezünk arról, hogy mindig kell egy olyan csöndes, nyugodt teret kialakítani, ahol kényelmesen elterülünk kedvenc kárpitos bútorunkon és időt szentelünk önmagunkra. Ahhoz, hogy ez a kikapcsolódás valóban élményteli legyen, olyan ülő-fekvő alkalmatosságot kell választanunk, amely nem csupán a szemünknek tetszetős, hanem a pihenést is szolgálja, valamint nem utolsó sorban a lakásunk többi berendezéséhez is illik, és még otthonosabbá teszi azt.

 

A kárpitos bútor újrahasznosítása

Kárpitos bútor újrahasznosításFogyasztói társadalmunk egyik nagyon fontos szempontja az újrahasznosítás. Gondoljunk csak bele, hogy akár egy kanapé, az egyik bútorgyárban elkészülhessen mekkora mennyiségű faanyagra van szükség. Miért kéne kidobni, ha fel lehet újítani, amivel jobb lesz mint újkorában! Komplett erdőket vágnak ki a bútor gyárak étvágya miatt, és mikor a kanapét kidobják egy szemét égetőben végzi majd. A kárpitos bútor felújítása garantáltan megéri mindenkinek! Pénzt takarít meg vele, védi a környezetet, és nem utolsó sorban teljesen egyedi kialakításra van lehetőség, mivel a kárpitos lakására szabja a bútort.

Telefon: +36 70 771 22 30
Szeretettel várjuk érdeklődésüket
telefonon vagy itt e-mail címünkön.

Hozzászólások lehetősége itt nem engedélyezett.